Vanwege de coronacrisis was het dit jaar niet zeker of de verkiezing, georganiseerd door www.kapperenkapsalon.nl, dit jaar wel door zou gaan. De organisatoren benaderden daarvoor diverse kapsalons die aangaven dat het evenement juist in deze tijden gewoon door moest gaan omdat het een middel is dat kan helpen om deze crisis door te komen. Op de website laat de organisatie weten: "Juist nu is het belangrijk dat jullie kappers, laten zien dat jullie de leukste, beste en mooiste zijn, want kapsalons en ZZP Kappers zijn onmisbaar in onze samenleving. Jullie zijn vakmensen die er niet alleen voor zorgen dat je er weer stralend uitziet, maar bieden ook een luisterend oor. In de kapsalon kunnen mensen hun verhaal kwijt. De kapsalon is de hoeksteen van iedere buurt".

KOP EN SCHOUDERS Alle kappers in een gemeente, in Haarlem maar liefst 171 stuks, doen aan de verkiezing mee. Van 6 april tot en met 20 juni kon er door het publiek gestemd worden op hun favoriete kapper. In Haarlem stak Stylisimo haarstudio met kop en schouders boven de concurrentie uit. "Dit had ik niet durven dromen op het moment dat ik weer genomineerd werd", reageerde de trotse eigenaar Jamal Benali. “We zijn heel blij met al onze klanten en al hun stemmen, dit is zeker weer een mooie prijs. Wij zijn kappers die van ons vak houden”.

Volgens Marleen Knuttel, werkzaam bij Stylisimo, is juist het feit dat het een publieksprijs is erg leuk. "Dat zegt toch meer dan een juryprijs wat ons betreft. Het laat zien dat onze klanten ons waarderen. Dat vinden we belangrijk en daar doen we ook ons best voor. We luisteren goed naar onze klanten en ze weten dat ze bij ons voor vakmanschap en een stukje gezelligheid terecht kunnen. Samen met onze klanten komen we tot mooie kapsels. We hebben ervaren personeel, met zeker 25 jaar ervaring en dat werpt bij deze verkiezing zijn vruchten af. Dat is mooi om te zien".

BUURTKAPSALON Stylisimo haarstudio is een echte buurtkapsalon, maar ook klanten die van verder weg komen. Dat komt doordat eigenaar Jamal Benali bekend staat als krullenspecialist. Knuttel: "Jamal ontwikkelde zijn eigen CCC krulkniptechniek (Curl Control Concept) waarbij het uitgangspunt is dat het haar droog wordt geknipt. Dit heeft als groot voordeel dat goed te zien is hoe krullen natuurlijk vallen en hoe intens elke krul op het hoofd opkrult. Vervolgens wordt iedere haarlok afzonderlijk geknipt waardoor iedere krul zijn optimale veerkracht krijgt".

Het eerste jaar dat Stylisimo aan de verkiezing meedeed, sleepte de kapsalon ook de provinciale titel in de wacht. Dat zat er dit jaar helaas niet in. "We zijn maar een kleine kapsalon. Het zijn vaak de grote kapsalons uit Amsterdam die er met de prijs vandoor gaan".

Eigen Foto
Foto: Eigen Foto
Eigen Foto
Foto: Eigen Foto
Eigen Foto
Foto: Eigen Foto