Daan Handgraaf van 'Daan! Sport' en zijn vriendin Sophie Goncalves zijn allebei  fanatieke beoefenaars van vechtsporten.
Daan Handgraaf van 'Daan! Sport' en zijn vriendin Sophie Goncalves zijn allebei fanatieke beoefenaars van vechtsporten. Sutiah van Netten

Kickboksen bij Daan! Sport

Laagdrempelige groepslessen

HAARLEM "Iedereen is welkom bij 'Daan! Sport'. We bieden een gratis proefles naar keuze aan om kennis te maken met onze leuke sportschool", aldus Daan Handgraaf, oprichter en vaste trainer van 'Daan! Sport' in Schalkwijk. Sportschool 'Daan! Sport' biedt laagdrempelige groepslessen voor jeugd en volwassen zoals kickboksen, bokszaktraining, Vinyasa Yoga en Circuittraining. De trainingen zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren sporters. Wie liever niet in een groep wil trainen kan begeleiding krijgen van een personal trainer.

Sutiah van Netten

Daan Handgraaf is sinds zijn jeugd altijd al bezig geweest met vechtsporten. "Toen ik acht jaar was begon ik met Taekwondo. Sindsdien heb ik altijd aan vechtsporten gedaan. Na het afronden van mijn CIOS sportopleiding ben ik in januari 2017 begonnen met het geven van groepslessen kickboksen in een gymzaal in Molenwijk in Schalkwijk. De lessen werden altijd drukbezocht. Zo breidde het zich steeds meer uit", aldus Daan.

In september 2018 opende Daan zijn eigen sportschool 'Daan! Sport' op de bovenste verdieping van het voormalige V&D gebouw in het winkelcentrum van Schalkwijk. Een unieke locatie met een schitterend uitzicht, waarbij met mooi weer ook op het dak gesport kan worden. "Daan! Sport is een sportschool waarbij je op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met het kickboksen. De kickbokstraining is een combinatie van kickboks oefeningen, kracht en cardio. Deze trainingen zijn geschikt voor alle leeftijden van beginners tot de meer ervaren sporters. Mijn missie is om kickboksen toegankelijk te maken voor iedereen en laten ervaren hoe je in een gezellige sfeer effectief fit kunt worden. De sfeer bij 'Daan! Sport' is gezellig en ontspannen. Het is niet alleen een plek om te sporten, maar ook een ontmoetingsplek", vertelt Daan enthousiast.

Daan wil met zijn sportschool zoveel mogelijk mensen motiveren om te gaan sporten. "Kickboksen kan iedereen, dat is mijn uitgangspunt. Tijdens mijn sportopleiding heb ik geleerd om voor iedere doelgroep een kickboks training zo leuk mogelijk te maken en om de deelnemers hierbij maximaal uit te dagen. De oefeningen worden op verschillende niveaus aangeboden, zodat alle sporters worden uitgedaagd om tot het uiterste te gaan. Als vaste trainer geef ik hen de nodige persoonlijke aandacht en begeleiding. Ook geef ik kickboks workshops op sportverenigingen, bedrijfsuitjes, kinderfeestjes en evenementen", vertelt Daan.

De jonge ondernemer heeft het erg druk met het runnen van zijn sportschool, maar hij krijgt gelukkig veel steun van zijn familie en vrienden. "Het is een echt familiebedrijf. Alleen zou ik het niet redden", aldus Daan. Zijn vriendin Sophie steunt hem waar ze kan. Sophie: "Een eigen sportschool kost veel energie, maar het geeft hem ook veel energie terug om zich te blijven ontwikkelen. Hij is altijd bezig met het bedenken van nieuwe activiteiten, zoals een kickboks workshop voor senioren of een intensieve bootcamp in het Reinaldapark."

Voor meer informatie: www.daansport.nl of mail naar: info@daansport.nl