Funderingsproblemen in de Leidsebuurt

Funderingsproblemen in de Leidsebuurt

p 1

met als doel deze ingrepen te faciliteren. Maar het vervangen van een hele fundering is een grotere operatie. Daarvoor moet de hele begane grond worden opengebroken en heropgebouwd. Dit kan in sommige gevallen wel kosten tot 100.000 euro met zich meebrengen. Op dit moment is er nog geen speciale regeling om mensen die hun fundering daadwerkelijk moeten vervangen te ondersteunen.

Wat exact de omvang van de mogelijke funderingsproblemen is, is ook bij de gemeente niet helemaal duidelijk. Dit komt doordat er voor een onderzoek een gat in de directe omgeving van de woning moet worden gegraven. De komende tijd zullen er in het badhuis maandelijks spreekuren worden gehouden voor Haarlemmers die denken dat hun fundering moet worden onderzocht.

Bouw van minibos in Zuiderpolder

HAARLEM De gemeente Haarlem bouwt een minibos naast OBS de Zuiderpolder aan de Vrijheidsweg. Een minibos is een klein compact stadsbosje. Het bestaat uit inheemse bomen en struiken en biedt een aangename plek voor insecten, vogels en andere dieren. Samen met vertegenwoordiging van OBS Zuiderpolder, wijkraad, ouders van kinderen van de OBS, beheerder Spaarnelanden en een groenaannemer ontwerpt de gemeente het minibos. Als het weer het toestaat, gaat op Boomfeestdag (18 maart) de schop de grond in en wordt het bos aangelegd. Daarna is het een kwestie van groeien en genieten maar. Lees meer op www.haarlem.nl/zuiderpolder-krijgt-minibos.

Verkiezing tot BUUV van het jaar 2019

HAARLEM Bij Haarlem Sámen! en BUUV Haarlem (Gedempte Oude Gracht 20) vindt donderdag 23 januari van 17.00 tot 19.00 uur de verkiezing tot 'BUUV van het jaar 2019' plaats. Er zijn twaalf BUUV'en van de Maand van het afgelopen jaar voor deze verkiezing genomineerd. Alle namen gaan in de hoge hoed en het is aan wethouder Zorg, Welzijn en Volksgezondheid, Marie-Thérèse Meijs, om de uiteindelijke 'BUUV van het Jaar 2019' uit de hoge hoed te trekken.

De BUUV'en van de Maand danken hun nominatie aan de bijzondere manier waarop ze zich hebben ingezet voor anderen. Zoals Marjanne, die een 30+ groep heeft opgericht voor jonge mensen die leuke dingen met elkaar willen ondernemen. Of Neide, die anderen helpt omdat ze wil dat het goed gaat met de mensen om zich heen. En Clemens die graag snoeit, schildert en klust. Alle twaalf de kandidaten hebben een eigen en bijzonder verhaal. De verkiezing wordt muzikaal omlijst door de Haarlemse gitarist Pieter Mulder en er staat een hapje en drankje voor iedereen klaar, verzorgd door Turquoise Cooperatie. De entree is gratis en iedereen is welkom.

Voor meer informatie kan gekeken worden op haarlem.buuv.nu/ Hier zijn ook de verhalen van alle twaalf de genomineerden te lezen.