Grootste Band schenkt jarige stad nieuw popnummer

Grootste Band schenkt jarige stad nieuw popnummer

HAARLEM De Grootste Band Van Nederland (DGBVN) roept componisten en tekstschrijvers op om een Haarlem-song te schrijven. Er zijn al vele nummers over Haarlem geschreven, maar een catchy, hitgevoelig popnummer ontbreekt nog, volgens de organisatie. DGBVN wil de jarige stad, Haarlem viert dit jaar 775 jaar stadsrechten, een nieuw Haarlemlied schenken. Het winnende liedje wordt door vijfhonderd muzikanten gespeeld op 7 juni op de Botermarkt in Haarlem.

Het optreden van DGBVN in 2020 belooft meer te worden dan alleen maar een concert. "Het concert zal bestaan uit een aantal bekende popsongs en natuurlijk ons lijflied 'Rockin In A Free World' van Neil Young. Het optreden wordt afgesloten met een speciaal nummer over Haarlem. Dat wordt ons cadeau aan de jarige stad; een popnummer over Haarlem", legt initiatiefnemer Alain Timmers uit.

Om te vieren dat de stad 775 jaar bestaat is de organisatie dus op zoek naar een nieuw Haarlems popnummer. "New York, London, Amsterdam, Parijs en menig andere grote wereldstad zijn al diverse malen bezongen. Haarlem ontbreekt nog in de hitlijsten. Hoe mooi zou het zijn als dit jaar tijdens Haarlem 775 'ons' nummer de hitparades bestormd? Iedereen die denkt een popnummer over Haarlem te kunnen schrijven nodigen wij uit om deze in te zenden."

Het nummer dient te voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet de muziek en de tekst (Nederlands of Engels) origineel zijn en dus nog niet eerder in het openbaar ten gehore zijn gebracht en het moet een uptempo popnummer zijn. Componisten kunnen hun nummer aanmelden via www.dgbvn.com uiterlijk op 20 februari 2020. "En wie weet wordt jouw nummer wel door 500 muzikanten gespeeld. Dat is toch geweldig", lacht een trotse organisator Alain Timmers. Het grote optreden van De Grootste Band Van Nederland vindt plaats op 7 juni op de Botermarkt in Haarlem. Meer informatie is te vinden op www.dgbvn.com.

Prijs voor beste verschoonplek

HAARLEM Haarlem is een nieuw initiatief voor jonge ouders rijker. Nicoline van Slingelandt en Frederiek van Waes, uitgevers van het boek 'Mugjes' en de gelijknamige blog, introduceren de Mugjes Luier Awards. Deze prijs wordt uitgereikt aan de Haarlemse horecagelegenheid met de beste verschoonplek voor baby's en peuters. Tot 1 februari kunnen ouders stemmen op de restaurants en lunchcafé's met de beste verschoonplek. Er wordt onder andere gelet op of er naast een verschoonkussen ook doekjes en een luieremmer zijn en of de plek toegankelijk is voor zowel moeders als vaders. Het stemmen gebeurt via facebook.com/mugjes en instagram.com/mugjes en er is een prijs voor de locatie die wint en eentje voor een ouder die gestemd heeft. "Als je je kind ergens makkelijk kunt verschonen, voel je je er als jonge ouder eerder thuis en is de kans groot dat je nog eens terugkomt. We willen de horecagelegenheden die het goed doen in het zonnetje zetten".