Afbeelding
Archief

Mensen met cruciaal beroep mogen weer gratis parkeren

Mensen met cruciaal beroep mogen weer gratis parkeren

HAARLEM Werknemers die een cruciaal beroep uitoefenen, niet thuis kunnen werken en met de auto naar hun werk moeten, mogen voorlopig weer gratis parkeren in Haarlem. Deze tijdelijke regeling was 1 juni opgeheven, maar is nu tijdens de gedeeltelijke lockdown weer van toepassing.

Vanaf vandaag kunnen de aanvragen worden ingediend. Deze worden zo snel mogelijk in behandeling genomen. Voor de gemeentelijke parkeergarages kan een pas worden aangevraagd. Voor de betaald parkeerzones kan een tijdelijke vergunning worden verkregen.

Tijdens de gedeeltelijke lockdown is het de bedoeling dat iedereen thuiswerkt als het kan. Mensen in een cruciaal beroep hebben niet altijd de mogelijkheid om thuis te werken of met het openbaar vervoer te reizen. Hen wil de gemeente de mogelijkheid geven om met de auto naar hun werk te kunnen komen.


Oudere dame wordt slachtoffer van laffe straatroof op Jansweg

HAARLEM Een dame op leeftijd is vrijdag 11 december omstreeks 16.45 uur slachtoffer geworden van een laffe straatroof op de Jansweg.

De dame was onderweg naar een brievenbus om een aantal kerstkaarten te posten. Omdat de vrouw slecht ter been is maakte ze tijdens de wandeling gebruik van haar wandelstok. Op het moment dat de vrouw daar liep schemerde het al een beetje. Omwille van het feit dat de vrouw zo moeilijk loopt, moest ze zich ook erg op het lopen zelf concentreren. Toen de vrouw ter hoogte van de voetgangeroversteekplaats kwam, voelde ze plotseling dat haar wandelstok onder zich vandaan werd geschopt of getrokken. Het slachtoffer verloor hierdoor direct haar evenwicht en kwam hard ten val op straat.

Toen het slachtoffer hulpeloos op de grond lag, zag ze twee personen bij haar staan. Deze personen, het waren in ieder geval mannelijke personen, waren geheel in het donker gekleed. Het slachtoffer zag vervolgens dat de twee personen hard wegrenden, bij haar vandaan. De twee personen renden over de Jansweg in de richting het spoorwegviaduct. Daar zijn ze ook onderdoor gerend, richting Prinsen Bolwerk. Uiteindelijk verdwenen de twee daar uit beeld. Het slachtoffer lag op dat moment nog steeds op straat en was ook niet in staat om zelf op te staan. Een passant heeft de vrouw hiermee uiteindelijk geholpen. Toen ontdekte het slachtoffer dat haar tas was weggenomen en werd duidelijk dat de vrouw dus met geweld was beroofd.