Ada (l) en Peta krijgen uit handen van
Johan van Buren een ‘gouden’ attentie overhandigd.
Ada (l) en Peta krijgen uit handen van Johan van Buren een ‘gouden’ attentie overhandigd. Welzijn Bloemendaal

Vrijwilligers in zonnetje gezet

Welzijn Bloemendaal vindt vrijwilligers goud waard

BLOEMENDAAL De Nationale Vrijwilligersdag was op 7 december. Ook voor Welzijn Bloemendaal reden om de bijna driehonderd vrijwilligers die de welzijnsinstantie rijk is in het zonnetje te zetten.


De afgelopen jaren werd op deze dag een evenement voor de vrijwilligers georganiseerd. Dat kon dit jaar door de coronamaatregelen niet doorgaan. Dat vonden veel vrijwilligers erg jammer volgens Monique Coffeng, vrijwilligerscoördinator bij Welzijn Bloemendaal. “Vrijwilligers worden bij allerlei verschillende activiteiten ingezet en ontmoeten elkaar niet zo vaak. Er is natuurlijk wel een paar keer per jaar overleg maar een evenement is echt bedoeld om op een aangename manier bij te praten”.


In de ruim acht maanden dat Johan van Buren directeur is bij Welzijn Bloemendaal heeft hij al veel vrijwilligers gesproken. “Toen de activiteiten weer mondjesmaat startten kwam ik wel vrijwilligers tegen maar voor meer dan een kort praatje ontbreekt dan vaak de tijd. Daarom heb ik Monique gevraagd om elke week een afspraak met een vrijwilliger te maken. Zo heb ik de laatste tijd bijzondere gesprekken gevoerd en kreeg ik inzicht in de drijfveren van onze vrijwilligers bij Welzijn Bloemendaal. Die zijn heel divers maar een overkoepelend thema is wel de maatschappelijke betrokkenheid en het helpen van anderen”.


Zo had Van Buren ook een gesprek met Ada Vinken en Peta Scholten. Ada is ruim vier jaar als vrijwilliger werkzaam bij Welzijn Bloemendaal. Ze is kantoorvrijwilliger op het Centraal Servicepunt Bennebroek en inzetbaar bij allerlei activiteiten. Peta neemt al ruim zes jaar als kantoorvrijwilliger de telefoon op en helpt mensen thuis met administratie. Beide kregen de attentie persoonlijk overhandigd. Alle andere vrijwilligers kregen de traktatie in de bus.


Coffeng: “Zonder de inzet van vrijwilligers zoals Ada en Peta kunnen wij ons werk niet doen. Daarom is het ook zo belangrijk dat de Nationale Vrijwilligersdag bestaat en dat er aandacht voor hen is, vrijwilligers zijn goud waard!”