Afbeelding
Archief

Liefhebbers van Alfa Romeo komen aan hun trekken op circuit

Autosport

ZANDVOORT Liefhebbers van Alfa Romeo kunnen zaterdag 24 en zondag 25 augustus op Circuit Zandvoort tijdens het Spettacolo Sportivo 2019 volop genieten van een grote diversiteit aan bijzondere Alfa Romeo auto's. Ook een collectie van speciale modellen krijgt volop aandacht!

Het Spettacolo Sportivo is het grootste jaarlijkse Alfa Romeo evenement van Europa en trekt zelfs Alfa Romeo liefhebbers van buiten het continent. De Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters organiseert het evenement voor de 22e keer. Opnieuw is het circuit van Zandvoort, voormalig én toekomstig Formule 1 circuit, de plek waar het zich allemaal afspeelt. Het programma omvat races, parades, circuittrainingen, vrij rijden en nog een groot aantal andere activiteiten.

Het centraal thema van het Spettacolo wordt gevormd door de viering van het 100-jarig bestaan van designhuis en carrosseriebouwer Zagato. Al in 1921 verscheen de eerste Alfa Romeo met een carrosserie van Zagato, de G1 Lusso. Sindsdien voorzag Zagato vele andere typen Alfa Romeo van een carrosserie. Daarvan spreekt met name de elegante en in de racerij zeer succesvolle 6C 1750 van 1929 tot de verbeelding.

Voor een volledig programma en kaartverkoop: www.spettacolosportivo.eu/

advertentie
advertentie