Linus Holmberg in actie voor Kinheim tegen OG.
Linus Holmberg in actie voor Kinheim tegen OG. Michel van Bergen

Bij Kinheim is alles gericht op promotie

Honkbal

HAARLEM Voor de honkballers van Kinheim breken spannende weken aan. Na een verplichte stop van drie weken dienen de Haarlemmers als hoogste standaardteam te eindigen en vervolgens in een tweegevecht met DSS of Storks aan te tonen over meer inhoud te beschikken. Een lange weg nog. Het afgelopen weekend ging het sportief crescendo, want in het tweeluik tegen OG bleek het nog ongeslagen Kinheim zowel over meer slagkracht te beschikken als over een betere pitcherstaf. Met 5-0 en 2-7 werd OG vrij gemakkelijk opzij gezet.

Sinds juni acteert de 20-jarige Zweedse international en kortestop Linus Holmberg in Haarlem. Hij heeft na twee maanden al zijn draai gevonden, zo laat hij weten: "Ja, ik heb het hier prima naar mijn zin. In het voorjaar kwam ik uit voor een Highschool in de USA en het niveau ligt hier natuurlijk een stuk hoger omdat je met en tegen oudere, dus meer ervaren spelers, speelt. Dit weekend toonden we aan over meer inhoud te beschikken. De pitchers waren excellent, alle veldspelers kwamen door met belangrijke hits en we werken met zijn allen keihard voor de hoogste eindklassering'', aldus de Zweedse utility man en Boston Red Sox-fan die met name verdedigend met een paar snelle, katachtige veldacties en prima voetenwerk zijn visitekaartje afgaf en de aanvalsdrift van OG mede kon beteugelen.

Met het Zweedse team staat er voor hem ook nog een Olympisch kwalificatie toernooi op de rol. "Ja, we spelen in Duitsland om een ticket. Drie uurtjes rijden vanaf Haarlem, dus ik zal heen en weer gaan pendelen. Natuurlijk zijn we geen favoriet voor een ticket, maar het is toch een prachtige ervaring om mee te maken'', glundert de liefhebber die vorig jaar in Praag voor een een Futures team uitkwam. "Klopt, David Bergman zag mij daar spelen en heeft de contacten met Kinheim gelegd.''

Of Linus Holmberg volgend seizoen eventueel zal terugkeren in Haarlem is nog maar de vraag, zo besluit hij. "Daar kan ik eigenlijk niets over zeggen, want dat moet Kinheim beslissen en die keuze is dus niet aan mij. Ik concentreer mij nu voor de volle 100 procent op ons doel: promotie naar de hoofdklasse'', aldus de Zweed die als jonge jongen een gesimplificeerde Zweedse vorm van honkbal beoefende en daardoor honkbal ontdekte en leerde omarmen.

advertentie