Honkbalweek Haarlem 2016
Honkbalweek Haarlem 2016 Onbekend

Haarlemse Honkbalweek start met duel tussen Japan en Chinese Taipei

Honkbal

HAARLEM Het wedstrijdschema van de dertigste Honkbalweek Haarlem is bekend. Nadat eind februari Team USA en Cuba lieten weten naar Haarlem te komen, kon toernooidirecteur Leon Ravestein aan het werk. Het toernooi start vrijdag 8 juli om 15.30 met het duel tussen Chinese Taipei en Japan. Om 19.30 uur staat het treffen tussen de Europese rivalen Team Kingdom of the Netherlands (Nederland) en Italië op het programma.

De dertigste editie van de Honkbalweek Haarlem kent in vergelijking met de vorige edities een aantal belangrijke veranderingen. Zo duren de wedstrijden geen negen maar zeven innings, duurt de Honkbalweek geen tien maar acht dagen en worden er op vier dagen drie wedstrijden op één dag verspeeld. Op vrijdag 15 juli start de finale om 19.00 uur.

Volgens toernooidirecteur Leon Ravestein komt de organisatie met deze veranderingen tegemoet aan de wensen van de deelnemende teams en de KNBSB. Leon Ravestein: “De KNBSB zal het eerste weekeinde geen competitieduels vast stellen. Het is een uitvloeisel van de nauwe samenwerking tussen de KNBSB en het organisatiecomité van de HWH. Verder zien we dat internationaal een wedstrijdduur van zeven innings heel gangbaar is. Het publiek wil meer snelheid en afwisseling. Bovendien zijn de deelnemende teams niet tien maar acht dagen van huis. Dat hielp eveneens een aantal ploegen over de drempel.”

advertentie