Afbeelding
René Lagerwaard

Badmintontop meet krachten in Degiro hal

Overig

HAARLEM In de Degiro hal (Badmintonplein 1) vindt van woensdag 26 februari tot en met zondag 1 maart de veertigste editie plaats van de Yonex Dutch Junior International. Dit internationale badmintontoernooi voor topspelers onder de 19 jaar is een van de weinige toernooien waarin spelers uit Azië en Europa hun krachten kunnen meten. Dit jaar doen ruim 350 deelnemers mee uit 28 verschillende landen van vier continenten. De halve finales en finales zijn zondag 1 maart.

De Dutch Junior is een van de vier Junior Grand Prix-toernooien, de hoogste categorie van jeugd-badmintontoernooien in de wereld. In de herenenkel zullen maar liefst achttien spelers uit de top-25 van de wereld aantreden. De deelnemers van nu zijn de wereld- en Olympisch kampioenen van de toekomst. De Chinees Lin Dan won de 'Dutch Junior' bijvoorbeeld in 2001 en werd in de jaren daarna vijf keer wereldkampioen en twee keer Olympisch Kampioen.

China besloot zich onlangs volledig terug te trekken vanwege het Coronavirus. Alle leden van de Chinese delegatie zijn gezond, maar de Chinese Badmintonbond wil geen enkel risico lopen op verspreiding van het virus. Er zijn buiten China geen andere landen die zich hebben afgemeld. De organisatie van het toernooi heeft contact met RIVM en de GGD over eventuele voorzorgsmaatregelen.

De wedstrijden starten op 26 februari en zijn gratis toegankelijk. Het speelschema is te bekijken op yonexdutchjunior.com. De halve finales en finales vinden plaatst op zondag 1 maart. Er is beperkte parkeergelegenheid rondom de Degiro-hal. Bezoekers die met de auto komen, kunnen het beste parkeren op het terrein van het nabijgelegen Kennemer Sportcenter (IJsbaanlaan 4a).

Zaterdag 29 februari van 10.00 tot 12.00 uur is er een clinic door bekende Duinwijck-spelers voor jeugd-badmintonspelers uit Haarlem en omgeving. Opgeven kan via sideevents@dutchjunior.com en deelname is geheel kosteloos. Alle deelnemers worden na de clinic getrakteerd op wat lekkers én kunnen daarna genieten van topbadminton.

advertentie