Afbeelding
Eigen Foto

Senioren blijven in beweging bij Sv Alliance ‘22

Overig

HAARLEM Sinds de uitbraak van Covid-19 komen mensen minder buiten en wordt er minder gesport. Om senioren toch een mogelijkheid te bieden om in beweging te blijven, is het project ‘Buurt in Beweging’ gestart op de sportvelden van SV Alliance ‘22. Zestigplussers kunnen hier iedere dinsdag in de buitenlucht coronaproof sporten, onder begeleiding van fysiotherapeuten van Vitaal Haarlem.

Bijna de helft van de Nederlanders is minder gaan sporten door de coronamaatregelen en de tweede lockdown. Dit meldde de sportkoepel NOC*NSF deze week. Voor Nederlanders boven de 65 jaar geldt zelfs dat 11 procent niet meer sport of actief beweegt. Dat gaat om zo’n 300.000 ouderen. Het is voor iedereen goed om in beweging te blijven. Maar juist nu zijn fitheid en weerbaarheid van belang voor kwetsbare groepen.

Het project ‘Buurt in Beweging’ is vorig jaar op initiatief van SportSupport, Vitaal Haarlem en SV Alliance ‘22 gestart, als uitvloeisel van het Haarlemse Sportakkoord. Als gevolg van de lockdown moesten de buitensportactiviteiten tijdelijk worden gestopt. Inmiddels is het beweegprogramma weer gestart in een aangepaste, veilige vorm. Er wordt in kleine groepen gesport, deelnemers worden in tweetallen begeleid en tijdens de oefeningen wordt ten minste 1,5 meter afstand gehouden. Op deze manier kunnen de fysiotherapeuten van Vitaal Haarlem leuke, sportieve én veilige buitensportlessen aan blijven bieden. 

Meer weten? info@vitaalhaarlem.nl of 023 5248624

advertentie
advertentie