Afbeelding
Eigen Foto

Schermtalent Ava Emanuel neemt deel aan JWK schermen in Cairo

Overig

HAARLEM Eind februari maakte de Fédération Internationale d’Escrime bekend dat het JWK 2021 voor cadetten U17 en Junioren U20 doorgaat. Dit toernooi vindt van 3 tot en met 11 april plaats in Cairo in een covid- ‘bubbel’. Ava Emanuel (15) van HollandSchermen is door de KNAS geselecteerd om deel te nemen aan categorie U17 en U21 op het wapen floret. In totaal nemen veertien schermers op degen floret en sabel deel aan het JWK.

In 2020 behaalde Ava Emanuel op het EJK in Kroatië de T32, een prima prestatie. Helaas ging het WJK in Salt Lake City niet door in verband met corona. Op het NK senioren in september 2020 behaalde ze brons. Om na al die maanden weer te kunnen schermen op zo’n groot toernooi is een droom die uitkomt. 

Ava: “Het wordt zwaar want de voorbereiding is door corona niet optimaal. Maar deze kans motiveert mij om te blijven trainen. Voor een cadet gaat het om leren, oefenen en meten. Dat zal zeker gaan lukken op het WJK’. Haar trainer Jeroen Divendal: “Ava onderscheidt zich door haar prestatiegedrag. Ze doet haar school goed, houdt zich aan afspraken en is autonoom. Het is heel prettig om met haar te werken en die energie om te groeien en beter te worden te ervaren.”

Ava Emanuel wordt bij haar deelname aan het JWK mede ondersteund door Talentboek van Yvonne van Gennip en Société Pim Mulier.

Ava Emanuel schermt bij Holland Schermen in Heemstede, bij maître Siroos Feizaskari in Heemstede en bij Jeroen Divendal in Alkmaar. Sinds drie jaar is Ava lid van TeamNL en traint daarvoor bij de nationale trainingslocatie in Amsterdam. Holland Schermen is de schermvereniging voor het gebied Kennemerland en Noord-Holland Noord.

Afbeelding
advertentie
advertentie