Afbeelding
Eigen Foto

DSS rond met nieuwe trainer seizoen 2019-2020

Sport/sport

HAARLEM Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2019-2020 start Marelle Worm als nieuwe hoofdtrainster van de vrouwenselectie van RKVV DSS. Het bestuur en speelsters zijn zeer tevreden met deze aanstelling en kijken uit naar de samenwerking met Worm.

De vrouwen van RKVV DSS krijgen na een mooi tijdperk met hoofdtrainer Don Koehorst opnieuw een ambitieuze trainer aan het roer. Marelle Worm is een bekende uit de vrouwenvoetbalwereld. Worm: ,,DSS is een jonge club met potentie, een grote en sterke jeugdafdeling en een prima organisatie. Het eerste team dat zes seizoenen geleden nog startte in de vijfde klasse, speelt nu in de landelijke Hoofdklasse en dat zegt iets over de visie, organisatie en potentie. Voor mij de uitdaging om de club verder met hun ontwikkeling te helpen. Ik heb er heel veel zin in.''

Voor deze gedreven ex-profvoetballer die zes seizoenen bij ADO Den Haag in de hoofdmacht speelde en noodgedwongen in verband met hardnekkige blessures moest stoppen, was het trainerschap een logische volgende stap. Vanuit de studie behaalde zij UEFA C en UEFA B, kwam daar bijna als logisch vervolg achteraan. Momenteel volgt Worm de opleiding UEFA-A en loopt zij stage bij de Beloften Ajax Vrouwen. Hiervoor was zij twee seizoenen trainer bij Buitenveldert VR2. Worm, woonachtig in Amsterdam, is in het dagelijkse leven docent lichamelijke oefening op een VMBO-school. De vrouwenafdeling van DSS heeft de afgelopen seizoenen goed gepresteerd. Met Marelle Worm aan het roer wil DSS graag een volgende stap zetten. Als promovendus in de landelijke hoofdklasse en een periodetitel in het vooruitzicht zijn de verwachtingen daarom hooggespannen.

advertentie