Afbeelding
Eigen Foto

Wethouder De Raadt opent vijf nieuwe banen bij Tennis- en Padelvereniging Pim Mulier

Tennis

HAARLEM De Haarlemse wethouder voor sport, Eva de Raadt, opent zaterdag 26 maart om 16.00 uur vijf nieuwe banen bij Tennis- en Padelvereniging Pim Mulier. De vereniging heeft nu in totaal acht padelbanen en elf tennisbanen. Voorafgaand en na de opening is iedereen van harte welkom op een dag vol activiteiten, waaronder een spectaculaire padelshowmatch.

Sinds de aanleg van de eerste 2 banen in 2018 heeft de vereniging een gestage ledengroei ondergaan. Vooral het aantal leden dat padel speelt is exponentieel gegroeid. De aanleg van een derde baan in 2019 was niet voldoende om genoegruimte te bieden aan alle liefhebbers van deze populaire sport. Daarom is in 2020 besloten om vijf nieuwe banen aan te leggen en daarvoor twee tennisbanen op te offeren, waardoor de grootste tennis en padelvereniging van Nederland is ontstaan.

De financiering van de nieuwe banen is grotendeels tot stand gekomen door de leden zelf door middel van de uitgifte van obligaties. Het benodigde bedrag werd binnen een maand binnengehaald, waarna TPV Pim Mulier tot realisatie kon overgaan van de gewenste padelbanen. Deze zijn inmiddels al een maand in gebruik, maar zaterdag 26 maart worden ze officieel geopend door de wethouder voor Sport, Eva de Raadt. Rondom de opening zijn er van 10.00 uur diverse activiteiten voor jong en oud op het sportpark.

Zo kan iedereen die wel eens kennis wil maken met padel tussen 10.00 en 12.00 uur gratis en balletje komen slaan. Tussen 12.00 en 13.00 uur wordt er een clinic verzorgd voor alle kinderen die de sport willen leren kennen en van 14.00 tot 16.00 uur is er een jeugd tennistoernooi. Van 16.30 tot 17.00 is er een showmatch, verzorgd door de toppers van PadelAcademy. Zij laten zien wat ze in hun mars hebben, Kijk voor het volledige programma op de Facebookpagina van Tennis- en Padelvereniging Pim Mulier.

advertentie