Afbeelding
Archief

Wederom verlies voor Kon. HFC

Voetbal

HAARLEM Koninklijke HFC lijkt het spoor een beetje bijster. De mannen van Gertjan Tamerus hebben al drie maanden geen wedstrijd gewonnen en ook zondag 2 februari tegen Jong Sparta werden er geen punten binnen gehaald. Jong Sparta Rotterdam won op Het Kasteel. Snel na rust was het verschil gemaakt en stond de eindstand van 3-1 op het scorebord.

De mannen van Kon. HFC schoten nog wel uit de startblokken en konden al in de openingsfase de score openen. Khalid Tadmine schoot in de vierde minuut van dichtbij hard raak en zette HFC op voorsprong. Youssef El Kachati kreeg een kopkans om er 1-1 van te maken, maar hij kopte over. De grootste Spartaanse kans kwam op naam van Joshua Sanches, die oog-in-oog met de doelman voorlangs schoot. Boyd Reith was via de binnenkant van de paal wél trefzeker. Floris van der Linden verzuimde meteen hierna HFC opnieuw op voorsprong te zetten; hij schoot voor een leeg doel naast.

Na de pauze gingen de Rotterdammers verder op de weg die voor de pauze al was ingeslagen. Na tien minuten maakte Mohammed Tahiri er 2-1 van en een minuut later viel de 3-1 via Youssef el Kachati. Tamerus trachtte het tij nog te keren met het inbrengen van nieuwkomer Dylan Mertens, maar het mocht niet baten. Het bleef 3-1 op Het Kasteel. Het betekent dat Koninklijke HFC al zes duels zonder zege is.

advertentie