Afbeelding
Rowin van Diest

DSK zet stappen in de goede richting

Voetbal

HAARLEM Volksclub DSK gaat over drie jaar haar eeuwfeest vieren en op zeker zal Swen van Kruiselbergen van de partij zijn. De jonge hoofdtrainer (25) heeft er jaren gespeeld en gaat bij de club uit Parkwijk zijn tweede seizoen in als technisch hoofdverantwoordelijke. "In de kantine ben ik hun vriend en op het veld de trainer,'' liet hij al eens optekenen. Sinds de hechte buurtclub besloot haar 1e team op de zaterdag onder te brengen na een paar deprimerende jaren in de zondag 4e klasse, staat Swen technisch aan het roer.

Hans Akkerman

De trainer had zaterdag uit bij Terrasvogels alle reden tot ontevredenheid. ''Het was chaos bij ons. Je staat met 1-3 voor en we moeten uiteindelijk tevreden zijn met 4-4, want na een uur werden we conditioneel overklast. We mogen onze keeper dankbaar zijn voor een punt,'' analyseerde de coach met gevoel voor realiteit. "Ik wil echter zeker vooruit met DSK. De randvoorwaarden zijn ingevuld maar onze selectie moet het op kunnen brengen tweemaal per week te komen trainen. Pas dan kunnen we stappen zetten. Natuurlijk is coachen niet altijd hosanna want ik heb twee jongens uit de selectie moeten verwijderen. Dat was niet leuk maar het moest,'' aldus de coach voor wie selectievoetbal snel voorbij was. "Klopt ja, ik raakte op mijn 19e zwaar geblesseerd. Een gebroken knieschijf en even later gescheurde enkelbanden en dat was einde oefening voor mij. Ik ben mij toen op het trainen gaan concentreren. Eerst bij Arsenal in Amsterdam en nu dan bij mijn eigen club,'' weet de man die als leraar in het speciale onderwijs genoeg bouwstenen heeft opgebouwd om zich als jonge vent staande te houden tussen leeftijdsgenoten en routiniers.

Swen heeft nu nog geen idee hoe het eeuwfeest in 2023 handen en voeten gaat krijgen. Hij sluit af: ''Financieel ging het even wat minder bij ons, maar het huidige bestuur heeft de tekorten weten weg te werken. Dus ik ga er van uit dat we over drie jaar een prachtig feest tegemoet kunnen zien. Hoe we er dan sportief voorstaan? Afwachten denk ik. We hebben vier seniorenteams en acht jeugdteams en zijn groeiende. Er komt een leuke, jonge lichting aan, dus wie weet. Ik doe mijn uiterste best het imago van de club te verbeteren en sportief stappen te zetten.''

advertentie