Martijn Egner.
Martijn Egner. Eigen Foto

Martijn Egner nieuwe voorzitter van DSS, Aart Louwrier geeft voorzittershamer digitaal door

Voetbal

HAARLEM Na het door corona meest bizarre voetbaljaar uit zijn leven nam Aart Louwrier woensdag 3 maart online afscheid als voorzitter van DSS. Dat gebeurde tijdens de door corona maanden uitgestelde algemene ledenvergadering van de club, waarbij een vijftigtal leden vanuit huis, via een scherm meekeken naar de digitale overdracht van de voorzittershamer. Een surrealistisch gebeuren, waarin het gekrakeel en het rumoer van een gewone ledenvergadering node werd gemist.

Louwrier had na de zeer geslaagde viering van het 100-jarig jubileum van DSS in oktober 2019 al aangegeven de voorzittershamer te willen overdragen, maar corona gooide roet in het eten. Volgens Louwrier was het afgelopen (corona)jaar zeker niet zijn leukste jaar, maar hij kijkt toch met plezier terug op de 11 jaar van zijn voorzitterschap. In die periode is DSS, onder zijn leiding uitgegroeid tot de op een na grootste voetbalvereniging van Haarlem, wat voor een belangrijk deel te danken is aan de explosieve groei van het meiden- en vrouwenvoetbal.

Onder de vleugels van Louwrier heeft de vereniging een belangrijke stap naar voren gemaakt. Niet alleen kwantitatief met een groei naar zo’n 1300 leden, maar ook kwalitatief op het gebied van professionalisering en maatschappelijk verantwoord bezig zijn als vereniging. Zo kreeg de club een betaalde Clubcoördinator en een technisch manager, en werd de organisatie geherstructureerd om de groei van de club en het managen van een steeds grotere groep trainers en vrijwilligers in goede banen te leiden. Voor zijn verdiensten in de afgelopen 11 jaar als voorzitter werd Louwrier tijdens de vergadering benoemd tot ‘Erevoorzitter’ van de club.

Zijn functie wordt overgenomen door Martijn Egner (50), die al kan terugkijken op een lange carrière in de voetballerij. Hij begon als talentvolle jeugdspeler bij onder meer de betaalde jeugd van HFC Haarlem, tot een ernstige knieblessure verder voetballen onmogelijk maakte. Terwijl zijn vader Paul Egner successen boekte als hoofdtrainer bij DSS, maakte zoon Martijn noodgedwongen de omslag van voetballer naar scheidsrechter en, na het behalen van zijn trainersdiploma, als coach bij Stormvogels-Telstar en de laatste paar jaar bij de jeugd van DSS.

Egner is erg enthousiast over zijn benoeming tot voorzitter van DSS. Een club waar volgens hem, sinds zijn vader er enkele jaren trainer was, weinig is veranderd in het DNA. “Een warme familieclub met mensen, die hechten aan normen en waarden.” Wel vindt hij dat, net als de vrouwen van DSS, het eerste herenteam van DSS in een hogere klasse zou moeten spelen. Dat is een van zijn ambities voor de toekomst, evenals een optimale begeleiding van de jeugdteams en het meer zichtbaar maken van het G-voetbal bij DSS. Op het promotionele vlak heeft hij zich eerder al laten zien binnen de club, met het binnenhalen van nieuwe sponsors en een geslaagde ‘snertactie’, die extra geld in het laadje heeft gebracht om de financiële tekorten uit het coronajaar op te vangen.

Aart Louwrier.
advertentie
advertentie