Afbeelding
Eigen Foto

Volleyballers van VC Spaarnestad strikken voormalig bondscoach Casper Groenhuizen

Volleybal

HAARLEM VC Spaarnestad heeft met Casper Groenhuizen een voormalig bondscoach weten te strikken voor het eerste herenteam. Daarmee zetten de Haarlemse volleyballers hun ambitie kracht bij om het komende jaar een rol te gaan spelen in de Top Divisie. 

Afgelopen jaar is er onder de leiding van Jonne Pilon en Gerard Top een belangrijke stap gezet in het stabiliseren van het niveau van het eerste herenteam. Groenhuijzen gaat ook in de ontwikkeling van talenten door de gehele vereniging een rolspelen. Dit is in het kader van de Superclub status die VC Spaarnestad heeft ontvangen van de Nederlandse Volleybalbond. 

Spaarnestad wil een belangrijke rol gaan spelen in de directe omgeving van Haarlem op volleybal en beachvolleybal gebied. Omliggende verenigingen worden dan ook uitgenodigd om mee te gaan doen aan trainercursussen en de banden met de besturen van andere verenigingen worden aangehaald om zo volleybal in de brede regio meer te stimuleren. Ook kunnen talenten uitgenodigd worden voor extra trainingen op zondag.

Na het afscheid van een aantal spelers binnen de herenselectie is er nu de gelegenheid om jeugd van Spaarnestad door te schuiven. Spaarnestad hoopt verder dat er door de komst Casper Groenhuizen ook nieuw bloed naar Haarlem komt, waarmee het niveau van het eerste team verhoogd wordt. 

Het bestuur van VC Spaarnestad is verguld met het binnenhalen van een zeer ervaren en deskundigtrainer zoals Casper Groenhuizen. “Dat hij kiest voor onze club zegt veel over hoe wij ons als vereniging ontwikkelen, in de breedte maar ook in de top”, aldus een woordvoerder van de vereniging. “In de nieuwe Yvonne van Gennip Hal is de sfeer nu al fantastisch en we gaan er van uit dat we met dit enthousiasme het team tot grote hoogte kunnen brengen en steeds weer nieuwe talenten kunnen inpassen”.

advertentie