Onder andere Jett Rebel is toegevoegd aan de line-up.
Onder andere Jett Rebel is toegevoegd aan de line-up. ANP Foto

Line-up Bevrijdingspop compleet

Uit-cultuur/nieuws

HAARLEM Bevrijdingspop Haarlem, dat plaats vindt op zondag 5 mei, heeft gisteren de line-up compleet gemaakt. De namen van Van Dik Hout, Fun Lovin' Criminals, Miss Montreal, Ronnie Flex en de Deuxperience Band waren eerder al bekend. Nu zijn singer-songwriter Yorick van Norden, Sam Feldt met live band, Jett Rebel en Jungle by Night aan het Hoofdpodium toegevoegd.

[HOOFDPODIUM] Het Houtpodium opent traditioneel met de winnaar van de Rob Acda Award. Deze wordt op 19 april bekendgemaakt in Patronaat. Edison-genomineerde Haarlemmer Yorick van Norden bracht in 2018 zijn tweede album The Jester uit. DJ Sam Feldt Live is een 'moderne house superster' en een van de landelijke Ambassadeurs van de Vrijheid die per luchtmachthelikopter de bevrijdingsfestivals aandoet. De multi-getalenteerde Jett Rebel weet als oud-Ambassadeur van de Vrijheid wat er nodig is om het Bevrijdingspop-publiek voor zich te winnen. Van Dik Hout viert haar 25-jarig jubileum dit jaar onder andere op Bevrijdingspop en is ook de hoofdact van het 4 mei Herdenkingsconcert, op hetzelfde podium. Jungle by Night heeft als negenkoppig collectief uit Amsterdam een zeer dansbare live-act in huis. Miss Montreal is de even charmante, humoristische als muzikale Sanne Hans die sfeer en zang laat samenvloeien tot de perfecte festivalact. Fun Lovin' Criminals uit New York is de headliner van Bevrijdingspop 2019. De band maakte in 1996 internationaal naam met haar debuutsingle Scooby Snacks en is sindsdien wereldwijd een veelgevraagde act. Ronnie Flex sluit Bevrijdingspop 2019 af met zijn vaste begeleidingsband Deuxperience.

[JUPILERPODIUM] Voor het Jupilerpodium waren EUT, Jordan Mackampa en E1 Ten al vastgelegd. Nu is bekend dat ook Youtube-ster Kalvijn, Laura Polence, rapper Donnie, Thijs Boontjes, hiphopgroep De Likt en KD soundsystem & friends op dit podium zullen verschijnen.

Het Jupilerpodium powered by SENA opent dit jaar met de immens populaire YouTuber Kalvijn. Ben je lid van zijn KALFAM? Zorg dan dat je de start van de programmering niet mist! Laura Polence woont sinds 2007 in Amsterdam, waar zij Letse volksmuziek combineert met westerse invloeden, zoals moderne jazz en singer-songwriter muziek. Zij is mede met EU-subsidie toegevoegd aan de line-up. De 23-jarige Jordan Mackampa is een moderne troubadour, gezegend met een prachtige, warme stem. Ongepolijst EUT staat voor lak aan compromissen en levert popliedjes vol contrasten aan het Haarlemse publiek. Internetfenomeen Donnie aka 'De Fenomeen' aka Maradonnie aka CELiNE DiONNiE is al jaren de leipste rapper van het Leidseplein. Thijs Boontjes voert als zanger en toetsenist zijn eigen Dans- en Showorkest aan. E1 Ten verwierf eeuwige faam als frontman van Gotcha! Dertig jaar en vele samenwerkingen later mogen we hem opnieuw op Bevrijdingspop verwelkomen.

De Likt laat zich niet in een muzikaal hoekje drukken. Hun mix van pompende, funky beats en harde, ritmische rijm werkt verrassend… KD SOUNDSYSTEM is een 5-koppige dance-, MC- en DJ-crew uit Haarlem. Op Bevrijdingspop speelt deze Afro-Caribische sensatie samen met onder anderen Amartey & LAKSHMI.

[KINDERFESTIVAL] Het Kinderfestival is traditioneel de plek waar kinderen en hun ouders de vrijheid vieren. Naast de optredens op het Kinderfestival Rabobankpodium kunnen kinderen zich laten schminken, klimmen op de klimmuur of bijvoorbeeld knutselen met schoongemaakt afval van het festivalterrein. De kinderen worden dit jaar vermaakt door Aardblij, het Verhaaltheater (Petra van Dam), Dans & Balletstudio Jolein, Les Mills, Born 2 Move, DJ Belle & Springende Spruiten Disco, DUDE Entertainment en de Haarlemse DJ School.

[PLEIN VAN DE VRIJHEID] Het Plein van de Vrijheid wordt ook in 2019 ingevuld met opkomende bands uit regio Haarlem. Bezoek het plein om in een ontspannen sfeer kennis te maken met een enorme diversiteit aan muzikaal talent vanuit Hogeschool Inholland (conservatoriumopleiding) en Haarlems Toekomst. Hier staan Sara Kristin, Peperbek, TerraDown, FLEUR, Gyo Kretz, The Last Wave, GUYY, LOVE COUPLE en het Natte Sokken DJ Team op het podium.

advertentie