Carla van Bochoven is breed inzetbaar.
Carla van Bochoven is breed inzetbaar. Eigen Foto

'Klim naar het Licht is uniek project'

Uit-cultuur/nieuws

HAARLEM Haarlemmer Carla van Bochoven heeft inmiddels al een aantal keer geholpen als vrijwilliger bij Klim naar het Licht. Ze is 53 en woonachtig in Haarlem. Via Facebook zag ze een oproep over de zoektocht naar vrijwilligers en meldde ze zich aan. "Ik vind dit écht een uniek project voor Haarlem, daarom wil ik daar ook graag aan meehelpen".

Wat betreft de favoriete positie vindt Carla dat lastig te benoemen. "Je kunt me overal plaatsen, afwisseling binnen de posities vind ik leuk". Bij de Klim zijn er maar liefst twaalf verschillende posten waar vrijwilligers kunnen staan. Als Carla dan toch één post moet kiezen… "De mooiste positie is voor mij toch wel bovenop de torens, bij de brug. Het moment dat mensen na de zware klim boven komen en het uitzicht zien is goud waard. Daarbij ben je een soort fotograaf daarboven, iedereen wil ten slotte een mooie foto van zichzelf op deze unieke locatie".

De vreugde die bij de bezoekers van de Klim te zien is vindt Carla het allerleukst. "Mensen die er zijn, of net geweest zijn, zijn zó ontzettend blij, jong en oud. De dingen die ze dan uitroepen, dat is heerlijk om te zien en horen!" Carla wil daarnaast vooral nog benadrukken hoe prachtig dit project is voor de stad. "Het is een visitiekaartje voor Haarlem", en zo is het maar net!

Ook meehelpen aan het succes van Klim naar het Licht? Meld je aan als vrijwilliger door een mailtje te sturen naar vrijwilliger@klimnaarhetlicht.nl!

advertentie