Afbeelding
Eigen Foto

Buiten sporten goed voor gezondheid

Etalage

HAARLEM De gezondheidsvoordelen van sporten in de buitenlucht. Sporten in de buitenlucht; lekker, gezellig en ook nog eens erg gezond. Bij GezondOud kun je het hele jaar door sporten op de mooiste plekken in de natuur. Zo sporten zij wekelijks met gezellige groepen in de Haarlemmerhout, het Schoterbos, Landgoed Middenduin en Landgoed Leyduin. Naast dat het lekker en gezellig is, heeft buiten sporten ook nog eens een hoop gezondheidsvoordelen.

VOORDELEN Al heel wat jaren wordt de relatie tussen natuur en gezondheid onderzocht met tot op heden louter positieve resultaten. Zo zorgen het vele groen, de frisse buitenlucht en de rust voor allerlei zintuiglijke prikkels en een ontspannen gevoel. Daarbij heeft onderzoek aangetoond dat zonlicht een directe invloed heeft op je hormoonstelsel. Het gelukshormoon endorfine wordt aangemaakt, wat je schildklier stimuleert. Dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt. Ook maak je door zonlicht meer witte bloedlichaampjes aan, waardoor je lichaam beter beschermd wordt tegen bacteriën en virussen. Vitamine D, dat je lichaam aanmaakt uit zonlicht, zorgt weer voor sterkere botten, een fitter gevoel en een beter slaapritme. Ook niet onbelangrijk: het is bewezen dat sporten in de buitenlucht een vertragende werking heeft op dementie.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING De buitentrainingen van GezondOud worden gegeven door professionele trainers. Tijdens de training wordt gewerkt aan de conditie, de stabiliteit, de mobiliteit en doen we diverse spierversterkende oefeningen. De trainingen zijn lekker inspannend maar ook oergezellig. Want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Er wordt gesport in groepen van maximaal 15 deelnemers en alle RIVM-richtlijnen worden gerespecteerd. Binnen de groep kan iedereen deelnemen op zijn eigen niveau. Na afloop wordt er een kopje koffie gedronken. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op gezondoud.nl of bel 06-53837045.

advertentie