
Bakker van Vessem bakt brood met quinoa en zeewier
HAARLEM Bakker van Vessem, met vestigingen in onder andere Haarlem, Heemstede, Zandvoort en Overveen, bakt sinds kort een bijzonder brood met quinoa en zeewier uit Zeeland. Eigenlijk is dit handgemaakte busbrood een hoogstandje onder de broodsoorten van Bakker van Vessem. Het brood wordt geproduceerd volgens de alleroudste kneedprocessen, handverwerkt, lang gerezen, en met stilstaande lucht gebakken.
Dit brood bevat alle gezondste en lekkerste eigenschappen wat je je kunt wensen. De lokale granen 'tarwe' en 'quinoa' worden duurzaam geteeld van Hollandse bodem, en gemalen in de windmolen in Santpoort. De quinoa wordt toegevoegd als 'kookstuk', met een wateropname van wel 400 procent. Hierdoor blijft het brood op een natuurlijke manier vers. Het zeewier dat de bakkers gebruiken is een zogenaamde duurzaam geteelde royal kombu. Dit 'zeewier' is een 100 procent natuurlijke combinatie van voedingsstoffen en smaak. Door de vijfde smaak Umani, voegt bakker van Vessem nog maar heel weinig zout toe. Dit 'zeewier' wordt geproduceerd Nationaal Park de Oosterschelde. Deze soort onderscheidt zich in een rijkdom aan vitamines A, E, B12, magnesium, ijzer en calcium.
Bakker Jos zet zich hoogstpersoonlijk in voor een mooiere wereld, waarbij de doelstelling voor volgend jaar is dat hier CO2 neutraal gebakken wordt. De bakkerij wordt hiervoor dit jaar nog voorzien van meer dan 1000m2 high performance zonnepanelen, met een totale opbrengst van meer dan 100.000 kWh. De branders van de oven worden hiermee voorzien.
Van Vessem maakt dit brood in verschillende smaken; Natuur en Meerzaden, en tijdelijk tijdens de Zeeuwse weken de 'Hollands Volkoren Zeewaar'.